Progressiva glas

Precis som med bilar finns det glas från flera tillverkare med olika märken av olika kvalitet. Skillnaderna är svåra att beskriva med ord men märks när du använder dina glasögon varje dag och särskilt om du har progressiva glasögon. Det handlar t ex om hur behagliga de är att se med, hur snabbt du vänjer dig vid dem, hur skarpt du ser med dem, hur lätt det är att se åt sidorna i glasen, hur snabbt du växlar från att se på långt håll till nära håll, hur lätt det är att läsa en bok eller titta på en smartphone, helt enkelt hur bra du ser.

Enkelt beskrivet är att ju mer avancerade glasen är, desto mindre märker du av dem. Det finns olika progressiva glas att välja mellan. Det finns glas för dig som vill ha marknadens mest avancerade progressiva glas och för dig som vill ha enklare progressiva glas.

Bäst
Glasen i vår kategori ”Bäst” är världens modernaste progressiva glas. De är resultatet av flera års forskning och innehåller de senaste optiska teknologierna. Du får ett glas som känns bekvämt oavsett vad du gör och som du snabbt vänjer dig vid. Du ser skarpt både i dagsljus och mörker och växlar obehindrat från att se på långt till nära håll. Ett extra brett synfält gör att du lätt ser åt sidorna i glaset och känner dig säker när du rör dig, t ex går i trappor. Glaset anpassas till den båge du valt, din ansiktsform och till ditt ögas exakta mittpunkt. Glaset är tunt tack vare ny digital slipteknik.

Bra
Du får ett progressivt glas i vår näst bästa kategori ”Bra” som tillverkas med väl beprövad optisk teknologi. Du ser skarpt både i dagsljus och mörker och växlar snabbt från att se på långt till nära håll. Synfältet är brett, vilket ger dig ett bekvämt seende när du läser. Glaset anpassas till den båge du valt och till din ansiktsform.

Bas
Detta är progressiva glas med god komfort. Du ser bra och växlar mellan att se på långt till nära håll snabbare än med de enklaste progressiva glasen. Till skillnad från glas i kategorierna ”Bra” och ”Bäst” anpassas de inte till den båge du valt och till din ansiktsform.

Ekonomi
Detta är ett enklare progressivt glas för dig som prioriterar ett lägre pris. Du ser på alla avstånd. Glaset tillverkas med äldre optisk teknologi och kan därför ta längre tid att vänja sig vid.